zondag 13 mei 2012

SSD

SSD

De nieuwe solid-state drive (SSD) dient als vervanging van de verouderde hard-disk drive (HDD), het gebruikt niet-vluchtig geheugen zoals flash of vluchtig geheugen zoals SDRAM. Het is veel sneller aangezien de schijf niet continu moet ronddraaien en worden gelezen met een laser, zoals bij een HDD. Dankzij het ontbreken van bewegende onderdelen is het veel sneller om toegang te krijgen tot een willekeurig bestand en zullen er veel minder mechanische fouten optreden.

Gegevens kunnen altijd even snel gevonden worden. Dit komt doordat de SSD niet meer afhankelijk is van een roterende schijf of bewegende lees-/schrijfkoppen, die zich eerst nog naar de juiste positie moesten verplaatsen om een bestand te kunnen lezen.


Eigen mening:
SSD's zijn veel sneller dan HDD's, maar natuurlijk ook veel duurder. Tegenwoordig betaal je nog gemakkelijk 100 euro voor een SSD van 80GB. Ik geloof dat ik binnenkort wel een SSD ga kopen, om sneller aan belangrijke bestanden te kunnen, maar hiernaast blijf ik mijn huidige HDD gebruiken, voor het opslagen van al de andere bestanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten